Do okresu sa vrátili záplavy, zatopilo päť obcí

20.06.2010 Svidník

Svidník 19. júna (TASR) - V okrese Svidník po prudkom daždi došlo k zatopeniu piatich obcí a ciest, ktoré sú neprejazdné.
Podľa informácie Operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, ide o obce Krajná Poľana, Vagrinec, Nižný Komárnik, Krajné Čierno a Hunkovce. Po cestách sa valí prívalová voda. „Preto prosíme všetkých vodičov, ktorí pôjdu týmto smerom, aby dbali na pokyny polície a hasičov. Na cestách sú nánosy bahna a blata, “ uvádza sa v hlásení polície.
\"V dôsledku mimoriadnej zrážkovej činnosti stúpla hladina vody v rieke Ladomirka, museli sme vyhlásiť tretí povodňový stupeň, \" uviedol pre TASR tajomník Obvodnej povodňovej komisie vo Svidníku Vladimír Novák. Voda sa vyliala v obci Krajná Poľana. \"Zasiahlo to rodinné domy a bytovku, museli sme evakuovať 13 ľudí, \" podotkol Novák. Podľa jeho slov sa záplavy môžu dotknúť aj niekoľkých rodinných domov v Ladomirovej a Hunkovciach. \"Tretí stupeň máme aj vo Svidníku, mimoriadne opatrenia tam však zatiaľ neprijímame. Situácia sa môže každú chvíľu zmeniť, \" doplnil Novák.
Podľa operačného dôstojníka HaZZ vo Svidníku Ľuboša Pastnišina, hasiči zasahujú po celej dĺžke toku Ladomirky. \"Podľa hlásení kolegov voda vzala niekoľko mostov a premostení, \" povedal Pastnišin.
 

Vyberte región